Na de Kodiaq is er nu ook de Karoq (samentrekking van « Ruq » (pijl) en « Qaarac » (wagen) in Inuit dialect. De uitbreiding van Skoda’s SUV gamma (en van de markt in zijn geheel…) gaat verder. Deze vervanger van de Yeti is een zeer dichte neef van de SEAT Atec (de twee delen talrijke technische elementen en technologieën) maar in typische Škoda stijl. (Marc Lacroix)

Basis : Globaal MQB platform van de VW Groep.

 

Design : robuuste neus, stijl Kodiaq ; Full LED achterlichten (optie).

 

Haakvormige achterlichten ; 4,38 m lang.

 

Interieur : Ontwerp van het dashboard leunt dicht aan bij dat van de Kodiaq, maar met een virtuele cockpit (een première bij Skoda) ; functionaliteit voor alles ; kwalitatief gebouwd en verzorgde materialen (aluminium, hout) ; typische Škoda details (paraplu onder de passagiersstoel, krabber aan het klepje van de benzinetank…)

 

Koffer :  521 tot 1630 liter.

 

Uitrusting : Skoda Connect met 9.2 inch touchscreen ; rijstrookcontrole, adaptieve snelheidsregelaar, voetgangersdetectie…

 

Motoren/ Bak/ Transmissie : benzine TSI 1.0-115 pk en 1.5-150 pk, diesel TDI 1.6-115 pk, 2.0-150 en 190 pk ; manuele bak of DSG7 dubbele koppeling (standaard of optie volgens het model) ; 4×4 met 5 modes (Normal, Sport, Eco, Individual en Snow (4×4) beschikbaar als optie of standaard (volgens het model).

 

Aangekondigde prijs / Commercialisatie: 21 990€ ; januari 2018.