De Automobile Club de Monaco heeft eindelijk de deelnemerslijst vrijgegeven voor de eerste manche van het Wereldkampioenschap Rally 2018.

Onder de 68 deelnemers vinden we maar 11 WRC’s van de nieuwe generatie die allen rechtstreeks ingezet worden door de officiële teams. Er zal dus geen enkele privé WRC 2017 zijn. De Italiaan Manuel Villa zal een Fiesta WRC van de oude generatie besturen.

M-Sport, Hyundai en Toyota zetten ieder drie wagens in, maar Citroën zal enkel van de partij zijn met Meeke en Breen. PH Sport heeft dus geen gegadigden gevonden voor zijn C3 WRC voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

(Foto @World)

De R5’s zullen talrijk zijn, maar er zullen er maar 6 strijden om de punten in WRC-2: Eric Camilli en Teemu Suninen (officiële Fords), Jan Kopecky (officiële Skoda), Kevin Abbring (met Pieter Tsjoen in een Ford Fiesta), Guillaume de Mevius (Peugeot 208) en de Italiaan Eddie Sciessere met een DS3 R5.

Andere R5’s om in de gaten te houden zijn onder andere de Skoda’s van Veiby, Rovanperä, Arzeno, Giordano en Burri, en de Hyundai van Stéphane Sarrazin.

In WRC-3 zal Amaury Molle (Peugeot 208 R2) het tegen drie concurrenten opnemen: Enrico Brazzoli, Taisko Lario (Peugeot 208) en Jean-Baptise Franceschi (Ford Fiesta).