De tweede manche van het Belgisch rallykampioenschap (BRC) wordt komend seizoen gestoffeerd met twee nevenwedstrijden: de Spa Rally Classic op zaterdag 16 maart en het Criterium op zondag 17 maart.

De Spa Rally Classic is om meerdere redenen een onuitgegeven regularity rally (VHRS). De wedstrijd vindt plaats op gesloten wegen en gebruikt de totaliteit van het parcours van de eerste wedstrijddag van de Herock Spa Rally, goed voor ongeveer 100 kilometer RT’s. Op het programma staan dus enkele mythische proeven uit de regio van Spa en verschillende nieuwe stukken. Wie gesloten zegt, zegt verhoogde veiligheid. DG Sport heeft dus beslist om het verplichte gemiddelde vast te leggen op 65 km/u. Door de talloze gladde en technische stukken van het parcours zal de uitdaging dus enorm zijn!

De Spa Rally Classic is een volledig losstaande wedstrijd met zijn eigen organisatie, gesuperviseerd door de ervaren Patrick Lienne, zijn eigen klassement en eigen prijsuitreiking, enz.

Het sleutelwoord van deze Spa Rally Classic is plezier! De berekening van de gemiddelden wordt dus maximaal vereenvoudigd dankzij een beperking van het aantal tijdopnames tijdens de proef. Het zal dus zeker en vast mogelijk zijn om een resultaat op te maken zonder een beroep te doen op de Blunik-technologie…

De inschrijvingen zijn geopend op de website www.sparally.com vanaf 1 december. De inschrijfkosten voor de Spa Rally Classic bedragen € 650.