De Spa Rally Classic, is een regelmatigheidsrally (VHRS) die bovenal plezier wil bieden aan de deelnemers … en aan de toeschouwers. Hij wordt verreden op afgesloten wegen, 100% geasfalteerd, en neemt het volledige tracé van de eerste dag van de Herock Spa Rally over, m.a.w. ongeveer 100 km verdeeld over 12 Regularity Tests (RT). Een terugkeer naar de mythische klassementsproeven zoals Winamplanche, Theux Becco, La Gleize (Moulin du Ruy) en Wanne in de lange versie staat op het menu, en nog een kleine klassementsproef in Francorchamps.

Wie afgesloten wegen zegt, zegt ook een verhoogde veiligheid. Het gemiddelde dat moet gerespecteerd worden in 65 km/u. Het is dus zeker dat dit een serieuze uitdaging zal zijn op de vele gladde en venijnige stukken van het parcours ! De deelnemers aan de Spa Rally Classic zullen 5′ na de laatste deelnemer van de Spa Rally BRC vertrekken.

De Spa Rally Classic is een volledig afzonderlijke wedstrijd, die haar eigen organisatie heeft, haar eigen klassement, haar eigen prijsuitreiking, etc. Alle wagens van voor 1993 worden toegelaten.

De berekening van de gemiddelden zal zo veel mogelijk vereenvoudigd worden. Elk team krijgt een tabel van de gemiddelden (geen verandering van gemiddelde tijdens de klassementsproeven) 30 seconden voor de start van de RT. De tijdopnames gebeuren enkel op precieze punten die in het roadbook zijn aangeduid.

Het is dus perfect mogelijk naar om de eerste plaatsen te dingen door « zoals vroeger » te rekenen, met een simpele chrono, zonder zich te moeten beroepen op technologie van het type Blunik of andere…