CNG, beter gekend als aardgas, is een zeer interessante alternatieve brandstof die ook financieel aangemoedigd wordt door de overheid. De fiere eigenaar van een nieuwe CNG wagen betaalt geen BIV en tot in 2020 ook geen wegenbelasting in Vlaanderen. Een mooie besparing.

Rijden op CNG heeft nog andere voordelen: het milieu wordt minder vervuild en per kilometer komt het goedkoper uit aan de pomp. Tot vorig jaar was het echter moeilijk om een tankstation met CNG te vinden. Dat probleem is nu opgelost want DATS, het netwerk van de Colruyt groep, heeft een nieuw CNG netwerk ontwikkeld. Andere brandstofleveranciers zullen volgen…

De invoerders doen ook het nodige om CNG te promoten. SsangYong heeft zo zeer aantrekkelijke actie. SsangYong is het derde Koreaanse merk op de Belgische markt dat sinds 2010 ingevoerd wordt door de Alcopa groep (Moorkens), eveneens invoerder dan Hyundai, Isuzu en Suzuki. Zij bieden de XLV op CNG aan voor 19.490 €, alles inbegrepen.

De XLV is een zeer ruime SUV uitgerust met een 1.6 benzinemotor van 128 pk. Hij werd door de VAB tot gezinswagen van het jaar gekozen in 2017 en komt met 5 jaar garantie!

Een interessant alternatief voor de gevestigde waarden…