Stéphane Lefebvre ging als torenhoog favoriet van start in zijn thuiswedstrijd en hij maakte zijn rol waar aan het stuur van zijn Citroën DS3 WRC afkomstig van PH Sport.

Vanaf de eerste proef verloor Lefebvre al één van zijn voornaamste tegenstanders, Quentin Gilbert. Er werd veel verwacht van de piloot uit de Vogezen maar technische problemen met de Skoda Fabia R5 van 2C Compétition maakten al zeer vroeg een eind aan zijn rally.

Veel te vroege opgave voor Gilbert. (Foto Bart Vanpoucke)

De eerste proeven bleken zeer delicaat voor talrijke deelnemers, waaronder Eric Brunson die het vermogen van zijn Ford Fiesta WRC niet kon benutten en Claudie Tanghe die op KP3 opgaf na een sortie met de Porsche 997 GT3 in Renties kleuren.

Met de Renties Porsche geraakte Claudie Tanghe net verder dan KP3. (Foto Sébastien Turkery)

Stéphane Lefebvre gaf over de hele rally maar één snelste tijd uit handen, omdat hij even rondging, en behaalde de overwinning met een ruime voorsprong. Een ideale opwarming voor Lefebvre die de nieuwe Citroën C3 R5 zijn vuurdoop zal geven in de Tour de Corse!

Stéphane Lefebvre domineerde de rally met een DS3 WRC van PH Sport. (Foto Sébastien Turkery)

Achter de Citroën fabriekspiloot wierp Bryan Bouffier zich al snel op als snelste R5 met een Hyundai i20 van het Enjolras team. De piloot uit de Drôme is ongetwijfeld een stevige titelkandidaat want hij zal aan minstens vijf manches deelnemen.

Bryan Bouffier, de duizendpoot van de Franse rallysport! (Foto Sébastien Turkery)

Een andere titelkandidaat, Yoann Bonato, redde de meubelen door op de valreep zijn derde plaats te behouden met een DS3 R5 die duidelijk het einde van zijn loopbaan bereikt heeft. Vanaf de volgende ronde zal hij een C3 R5 besturen.

Yoann Bonato begon aan het seizoen met een podiumplaats. (Foto Sébastien Turkery)

Net naast het podium eindigde de verrassende Thibault Habouzit die zich bij zijn kennismaking met deze wedstrijd zeer goed uit de slag trok met de tweede Skoda van 2C Compétition.

Uitstekende prestatie van Habouzit. (Foto Bart Vanpoucke)

In de Trophée Michelin ging de zege naar een andere Skoda, die van Pierre en Martine Roché, zesde algemeen achter de Fiesta R5 van Jérémi Ancian.

De Trophée Michelin was weggelegd voor Pierre Roché. (Foto Bart Vanpoucke)

Voorafgegaan door Marc Amourette en diens DS3 R5 eindigde de jonge Jordan Berfa achtste met zijn Hyundai i20 R5, voor de Fiesta R5 van Jérémy Crétien.

Frans onverhardkampioen Jordan Berfa eindigde achtste in Le Touquet. (Foto Bart Vanpoucke)

In GT+ won Patrick Rouillard met zijn Porsche ondanks de knappe remonte van Nicolas Ciamin met zijn Abarth 124 Rally.

Winst in GT+ en Top 10 voor Patrick Rouillard. (Foto Bart Vanpoucke)

Manu Guigou won bij de tweewielaangedreven wagens met bijna een minuut voorsprong op Cédric Robert. De twee Renault Clio R3’s werden gescheiden door de Skoda Fabia R5 van Jourdan Serderidis en Fred Miclotte.

Eric Brunson haalde de eindmeet niet. (Foto Bart Vanpoucke)