Bertrand Baguette (Honda) keerde van een kale reis terug na de eerste manche van het Japanse Super GT kampioenschap in Okayama deze zondag.

De door de regen verstoorde wedstrijd werd nog voor halfkoers stilegelegd. De teamgenoot van Baguette, de Japanner Koudai Tsukakoshi, had toen de leiding in handen maar werd naar de veertiende plaats verwezen wegens een vermijdbare aanrijding.

Na een start onder de Safety Car werd de race na tien ronden echt op gang geschoten. Vier ronden later zorgden de slechte weersomstandigheden voor een eerste onderbreking. Er volgde een herstart maar ook ditmaal werden er maar vier ronden onder de groene vlag gereden. Na meerdere ronden onder de Safety Car haalde de wedstrijdleiding de rode vlag boven na 32 van de 82 voorziene ronden.

Baguette mocht van een mooi seizoensbegin dromen met zijn Honda NSX. Zijn teamgenoot Koudai Tsukakoshi werkte zich van de vierde naar de eerste plaats. Na de finish kreeg het duo een tijdstraf wegens een aanrijding waardoor de Honda buiten de punten viel. Baguette kreeg zelfs de kans niet om tijdens de race het stuur in handen te nemen.

De overwinning was voor de Honda NSX van Tomoki Nojiri en Takuya Izawa. Voormalig F1 kampioen Jenson Button en zijn teamgenoot Naoki Yamamoto eindigden vijftiende op één ronde met hun NSX.