Exclusief interview deze donderdag in Autonews

De Rally van Duitsland was het laatste optreden van Jost Capito voor rekening van Volkswagen Motorsport, nadat hij het merk uit Wolfsburg naar drie titels bij zowel de piloten als de constructeurs in het Wereldkampioenschap Rally leidde.

De Duitser gaat een nieuwe uitdaging aan (bij McLaren in F1) en zo komt de plaats als Directeur van Volkswagen Motorsport vrij. Goed nieuws, want deze taak wordt vanaf 1 september aan een Belg toevertrouwd! De 44-jarige Sven Smeets krijgt een fantastische promotie.

SmeetsS 1608 (-)De voormalige copiloot van Freddy Loix en nadien François Duval (met wie hij de Rally van Australië won in 2005) vervulde na zijn actieve carrière een rol in team management, eerst bij Citroën en sinds 2012 bij Volkswagen. De sympathieke Limburger werd eerst Team Manager van het WRC team, nadien Sportief Directeur en komt nu dus aan het hoofd van de competitieafdeling van één van de grootste constructeurs ter wereld te staa. Hij zal er leiding geven over alle autosportactiviteiten van het merk met het WRC als blikvanger.

Promotie is er eveneens voor ingenieur François-Xavier Demaison die Technisch Directeur van VW Motorsport wordt. De geestelijke vader van de VW Polo R WRC krijgt nu een rol die het kader van het Wereldkampioenschap Rally overstijgt. Net als Sven Smeets wordt de Fransman opgenomen in het management comité van VW Motorsport, samen met Donatus Wichelhaus, Directeur van de afdeling Motorenontwikkeling. De overige leden van het comité zijn Andre Dietzel (Communicatie en Marketing), Matthias Meyer (Werkplaats Manager) en Eduard Weidl (Klantencompetitie afdeling).

« De Belgian VW Club heeft altijd een uitstekende verhouding gehad met Sven Smeets en wij feliciteren hem hartelijk met zijn nieuwe post », verheugt Belgian VW Club voorzitter Charles-Henri Bonnet zich. « Sven is een briljant persoon, zeer intelligent en een luisterend oor. Ik ben ervan overtuigd dat hij een uitstekende Directeur zal zijn bij VW Motorsport! Het feit dat hij Belg is verandert uiteraard niets aan onze professionele verhoudingen, maar Sven kent uiteraard dat de autosport in ons land. Het zal uiteraard geen nadeel zijn! Wij zullen alles in het werk stellen om de promotie van het merk Volkswagen in ons land verder te zetten, onder andere door onze betrokkenheid in de autosport. Op dat vlak weet Sven dat hij kan rekenen op de Belgian VW Club, die zijn 50e verjaardag vierde op 18 november 2015 en die sinds 1965 een hoofdrol speelt in de Belgische autosport. In het jaar waarin VW Motorsport ook zijn 50e verjaardag viert zijn wij meer dan trots hun partner te mogen zijn. »

Tijdens de Rally van Duitsland had Hugo Van Opstal een ontmoeting met Sven. U kan het exclusieve interview lezen in nummer 294 van Autonews dat deze donderdag 1 september in de boekhandel verschijnt, op de dag van de officiële benoeming.