Deze zondag zal Ott Tänak met een voorsprong van 54″4 op zijn dichtste rivaal aan de laatste dag van de Rally van Zweden beginnen. De piloten echter achter de Toyota rijder zullen zich vooral concentreren op de strijd voor de tweede plaats. Andreas Mikkelsen deelt de tweede plaats met Esapekka Lappi en Thierry Neuville volgt op 2,3 seconden.

Teemu Suninen proefde vrijdag voor het eerste van de leidersplaats in een WRC manche maar de vreugde was van korte duur. ‘s Ochtends dook de Fin en sneeuwmuur en later moest hij het voor bekeken houden toen hij bij een sortie de rolkooi van zijn Ford Fiesta WRC beschadigde. Ott Tänak was aan de dag begonnen met twee seconden achterstand op Suninen die hij op de eerste proef al meteen wegwerkte. De fout van Suninen op de tweede proef gaf hem de kans zijn voorsprong tot meer dan 30 seconden te vergroten de Est bouwde zijn voorsprong verder uit door de drie proeven in de namiddag te winnen. « Het werk van gisteren heeft ons deze positie opgeleverd », verzekerde hij. « Daardoor konden vandaag een probleemloze dag doormaken. Deze namiddag wisten we nooit waaraan we ons konden verwacht omdat de grip van bocht tot bocht veranderde. Ik hoop dat we morgen kunnen controleren, maar het is nooit makkelijk. »

Achter hem voerde Mikkelsen met zijn Hyundai een kwartet piloten aan dat iedere proef van positie wisselde. De Noor slaagde erin zijn positie te behouden ondanks een contact met een sneeuwmuur, maar Esapekka Lappi kwam op de laatste proef op gelijke hoogt met zijn Citroën C3 WRC. Het duo wordt op de hielen gezeten door de Hyundai van Thierry Neuville die goed wegkwam toen hij maar een paar seconden verloor met een 360° in Vargåsen.

Elfyn Evans lag met met zijn Fiesta WRC even derde maar sloot de dag af op 11″9 van Neuville ondanks problemen met overstuur.

Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) slaagde er niet in te volgen en zag Sébastien Loeb (Hyundai i20 WRC) terugkomen tot 1 »6. Na een moeilijke ochtend door te trage nota’s voor het snelle parcours nam de Fransman in de namiddag terrein terug en vergrootte hij de kloof met Pontus Tidemand (Ford Fiesta WRC) en de leiders in WRC 2, Ole Christian Veiby (Volkswagen Polo GTI R5) en Jari Huttunen (Skoda Fabia R5).