Ott Tänk ging vanochtend met een comfortabele voorsprong van start voor de laatste dag van de Rally van Zweden. De leidersplaats van de Est kwam niet in gevaar en hij stuurde zijn Toyota Yaris WRC naar de overwinning met een voorsprong van 53″7, en pakte ook de bonuspunten op de Power Stage mee. Tänak droeg zijn overwinning op aan zijn mentor en landgenoot Markko Märtin: « Ik weet hoe hard mijn goede vriend Markko geprobeerd heeft in Zweden te winnen », verklaarde hij vlak na het behalen van zijn zevende WRC zege. « Een keer is hij er heel dicht bij in de buurt gekomen… Ik ben dus verheugd dat ik het werk afgerond heb en deze overwinning aan het team kan schenken. » Tänak wordt ook de nieuwe leider in de WK tussenstand met 47 punten, 7 meer dan Thierry Neuville en 16 meer dan Sébastien Ogier die zich tevreden moest stellen met de 2 punten die hij behaalde op de Power Stage.

Achter de ongenaakbare winnaar bleef het zeer spannend in de strijd voor de tweede plaats. Esapekka Lappi (Citroën C3 WRC) trok aan het langste eind en klopte Thierry Neuville met 3 seconden. Andreas Mikkelsen eindigde net naast het podium in de tweede Hyundai i20 WRC.

Elfyn Evans sloot een onregelmatig weekend af op de vijfde plaats op twee minuten van Tänak. De Ford rijder bleef wel de Toyota van Kris Meeke voor, die op zijn beurt weerstond aan de terugkeer van Sébastien Loeb. Ruim achter Loeb ging de achtste plaats naar Pontus Tidemand (Ford Fiesta WRC).

Ole Christian Veiby won WRC2 met zijn Volkswagen Polo GTI R5) en eindige negende, één plaats beter dan Janne Tuohino met een Ford Fiesta WRC.

De volgende manche van het wereldkampioenschap rally is de Rally van Mexico die plaatsvindt van 7 tot 10 maart.