Het door de in België nog weinig talrijke liefhebbers van sprintraces verwachte nieuws is er eindelijk.

Mooi gesynchroniseerd hebben de TCR Europe en TCR Benelux hun kalender aangekondigd, en zonder verassing wordt TCR Benelux de facto geïntegreerd in de Europese competitie.

« Tijdens de afgelopen twee seizoenen konden we vaststellen dat het TCR-concept een uitstekende fomule is voor de liefhebbers van sprintraces. De wagens liggen qua prestaties heel dicht bij elkaar, wat niet zelden heel bewogen wedstrijden oplevert”, stelt Xavier Schène, Algemeen Directeur RACB Sport. “Door tijdens onze vijf wedstrijden deel uit te maken van het startveld in TCR Europe krijgen de Benelux-deelnemers de garantie dat ze kunnen racen in een goed gevuld peloton, en tegelijk strijden binnen een eigen rangschikking. We hebben al enkele teams en rijders gepolst en iedereen is heel enthousiast over dit project. Ze beschouwen het allemaal als een stevige stap voorwaarts! »

Vijf meetings dus van de zeven op de TCR Europe kalender. De « TCR Benelux » zal te zien zijn in Zandvoort op 20 en 21 mai, in Spa op 9 en 10 juni, op de… Hungaroring op 7 en 8 juli, in Assen op 18 en 19 augustus en op het circuit van Barcelona op 20 en 21 oktober.

Kortom, twee meetings in Nederland en slechts één in België. De circuits van Zolder en Mettet krijgen geen TCR Benelux over de vloer in 2018… Het wordt zo dus een virtueel kampioenschap.

Op sportief vlak neemt de TCR Benelux uiteraard het TCR Europe reglement over met slechts één piloot per wagen en twee races van 25 minuten.