Dit weekend vond de zevende manche van de TCR International Series plaats in de marge van de DTM op de Hungaroring. Op eigen terrein lieten M1RA en de jonge Attila Tassi de kans niet liggen om met de overwinning aan de haal te gaan in beide races die zondag gereden werden om 9u10 en 13u.

Voor de Belgische teams werd het weekend geen onverdeeld succes. Leopard Racing, waarachter WRT schuilgaat, behaalde een derde en een zevende plaats dankzij Jean-Karl Vernay terwijl Rob Huff geen enkele punt pakte.

DG Sport Compétition begon goed aan het weekend met de vierde tijd voor Mat’o Homola in de kwalificaties, maar een diskwalificatie voor een technisch onregelmatigheid kwam hen duur te staan. De Slovaak slaagde er in om tot de tiende plaats op te klimmen in Race 1 en twaalfde te eindigen in Race 2. Zijn teamgenoot Grégoire Demoustier reed telkens buiten de punten.

Voor Comtoyou Racing werd het een regelrechte nachtmerrie. De Audi RS3 LMS, de zwaarste wagen in de TCR, kon niet doen tegen de wagens die door de Balance of Performance bevoordeeld werden zoals de VW Golf en de Seat Leon. De twee wagens van het team uit Waterloo konden zich niet in de top 10 plaatsen in de kwalificaties. Na een twaalfde plaats in Race 1 kwam Stefano Comini nog met één punt weg in Race 2. Fred Vervisch beleefde een dramatisch weekend met twee opgaves, de eerste door een kapot differentieel en de tweede door een ophangingsdriehoek.

In het kampioenschap voeren de M1RA piloten Attila Tassi en Roberto Colciago de stand aan met respectievelijk 151 en 145 punten. Stefano Comini zakt weg naar de vierde plaats met 126 eenheden en Fred Vervisch is negende met 53 puten. Bij de teams is Comtoyou derde met 185 punten, maar het moet de rol lossen in de achtervolging op M1RA en Craft-Bamboo. De volgende meeting is in Oschersleben op 8 en 9 juli.