De VW Golfs van Leopard Team WRT – W Racing Team kwamen als sterkst uit de bus bij de kwalificaties voor de finale van de TCR International in Dubai. Gordon Shedden, die Rob Huff vervangt die in het WTCC in Macau aantreedt, reed naar de Pole Position. De BTCC ster ging zijn teamgenoot Jean-Karl Vernay vooraf, wat het team uit Baudour alle kansen geeft om ook in de race een dubbel neer te zetten. Kampioenschapsleider Vernay is ideaal geplaatst om zijn eerste titel bij de toerwagens te behalen.

Aan Belgische kant liet Denis Dupont (Seat Comtoyou Racing / RACB National Team) zich opmerken met de snelste tijd in in de eerste kwalificatiesessie en uiteindelijk de zesde tijd in Q2. Dat belooft voor de piloot uit Braine-le-Château die in de twee vrije trainingssessies ook al goed was voor de tweede en eerste tijd. Mooie prestatie ook voor de Fransman Aurélien Comte, zevende met de Opel van DG Sport Compétition.

De twee Audi RS3’s van Comtoyou Racing plaatsten zich ook voor Q2. Stefano Comini zette de negende tijd neer waardoor hij in de tweede race vanop de eerste rij mag starten. Frédéric Vervisch liet de twaalfde tijd optekenen, maar was wel de snelste in de eerste vrije training. Aurélien Panis zette aan het stuur van de Honda Civic van Boutsen Ginion Racing de negentiende tijd neer.

De laatste twee manches van de TCR International 2017 vinden deze zaterdag plaats om 9u20 en 13u35.