Afgelopen weekend was de TCR International Series en de laatste etappe van zijn Europese tournee toe: Oschersleben in Duitsland. De Belgen deden meer dan zich verdedigen op het Duitse asfalt en keerden huiswaarts met enkele podiumplaatsen en een mooie puntenoogst.

In Race 1 ging de overwinning naar Gianni Morbidelli (VW Golf WestCoast) terwijl Rob Huff WRT een podiumplaats bezorgde door derde te eindigen. Jaap Van Lagen scoorde nog enkele bijkomende punten voor het team uit Baudour met zijn achtste plaats, maar Jean-Karl Vernay eindigde buiten de punten nadat hij in de eerste bocht in aanvaring kwam met Attila Tassi (Honda Civic M1RA). Comtoyou Racing plaatste zijn twee Audi’s RS3 LMS in de Top 10. Stefano Comini zette een mooie remonte neer door vanop de zeventiende plaats op de klimmen naar de zesde plaats en Fred Vervisch, die als laatste moest starten door een vervanging van de motor, voegde het punt van de tiende plaats aan zijn score toe. Eens te meer kon DG Sport enkel rekenen op Mat’o Homola die pas zevende eindigde.

Morbidelli zorgde voor een bisnummer met een nieuwe zege in de tweede race. De beste Belgische prestatie kwam ditmaal van DG Sport met de tweede plaats van Homola, voor Vernay. « JK »redde knap de meubelen na de problemen in de eerste race. Comtoyou nam de vijfde en zesde plaats voor zijn rekening met Comini en Vervisch. Voor zijn terugkeer in TCR International had Boutsen Ginion Racing ongetwijfeld beter verwacht met de Honda Civic van Aurélien Panis. De jonge Fransman eindigde vijftiende in de eerste race, op één ronde, en moest in de tweede race aan de kant blijven door een kapotte motor.

Jean-Karl Vernay voert nog steeds de tussenstand aan met 153 eenheden, maar Stefano Comini is vierde op amper negen punten. Voor de titel ligt alles dus nog open. Mat’o Homola is negende met 69 punten, net voor Fred Vervisch die er 62 achter zijn naam heeft. Bij de teams is Comtoyou Racing derde met 212 punten tegenover 209 voor Leopard Racing Team WRT dat naar de vierde plaats opklimt.

Na een campagne in het oude Europa is de TCR karavaan aan een welverdiende vakantie toe. Het seizoen wordt op 2 en 3 september in Azië verdergezet op het Chang circuit in Thailand.