Wil Porsche de 50e verjaardag van de overwinning van Jean-Pierre Gaban en « Pedro » in de 24 Uur van Spa met een nieuw success vieren? Er is nog een lange weg te gaan maar het Duitse merk maakte alvast duidelijk dat het eind deze maand niet naar Spa zal afreizen om een figurantenrol te spelen. De Küs Team 75 Bernhard 911 GT3-R nr 117 van Laurens Vanthoor, Kévin Estre en Michael Christensen zette dinsdag de snelste tijd neer op de Test Day.

De GT uit Stuttgart eindigde bovenaan de tabellen met een tijd van 2:19.451, voor een trio Ferrari 488 GT3’s. Het nr 55 van Kaspersky Motorsport met Fisichella-Calado-Cioci reed de tweede tijd op 86 duizendsten voor het nr 50 van Lathouras-Rugolo-Pier Guidi en nr 72 van SMP Racing in de handen van Shaytar-Molina-Rigon. De vijfde tijd was voor de Bentley Continental nr 8 van Maxime Soulet en zijn teamgenoten Andy Soucek en Vincent Abril. De eerste Audi R8 LMS van Team WRT, het nr 2 van De Philippi-Mies-Vervisch, was goed voor de 18e tijd, voor het nr 1 van Garcia-Müller-Rast.

Onder de mindere prestaties was er onder andere de 45e tijd van de ROWE Racing BMW M6 GT3 nr 99, de winnende wagen van 2016 met Maxime Martin, Philipp Eng en Alexander Sims. Van de Goodsmile Racing & Team UKYO Mercedes-AMG GT3 nr 00 van Taniguchi-Kataoka-Kobayashi werd eveneens meer verwacht, maar heeft het Japanse team zichzelf in de voet geschoten voor zich te verbinden aan RAM Racing ?

De beste tijd in Pro-Am was voor de Strakka Racing McLaren 650S nr 42 van Leventis-Williamson-Fleming-Webb terwijl de Kessel Raciing Ferrari 488 nr 888 van Duyver-Zanuttini-Perel-Cadei de snelste was in de Am Cup.