Thierry Neuville was deze vrijdag aanwezig op het Autosalon van Brussel waar hij bevestigde dat hij parallel aan zijn programma in het Wereldkampioenschap Rally zal deelnemen aan de Rally van Ieper met een Hyundai i20 R5.

Olivier Sermeus, Managing Director van Hyundai Belux, geeft meer uitleg: “Thierry is een groot ambassadeur van ons merk in het WRC. Omdat hij niet vaak voor eigen publiek rijdt zochten we een alternatief voor Ieper. De Rally van Ieper lijkt ons de perfecte rally om Thierry in eigen land te laten schitteren en we zijn zeer blij dat Hyundai Motorsport dit initiatief steunt. »

Team Principal van Hyundai Motorsport Michel Nandan steunt met plezier lokale initiatieven: “Wij kunnen het enkel toejuichen als een lokale invoerder initiatief neem om de rally, ons merk en onze piloten te promoten. Thierry Neuville is een grote meneer in België en wij zijn verheugd voor de eerste maal aan de Rally van Ieper deel te nemen met een Hyundai. Zijn deelname zal het potentieel van onze R5 te tonen op dit zeer specifieke terrein, en voor Thierry is elke bijkomende ervaring positief. »

Thierry Neuville aarzelde niet toen hem het voorstel gedaan werd: “De laatste jaren heb ik weinig voor eigen publiek gereden omwille van de drukke kalender in het WRC en de bijbehorende testsessies, behalve in de East Belgian Rally in 2014. Ieper is nog van een ander kaliber en ik kijk ernaar uit om de New Generation i20 R5 te testen. Ik hoop dat de fans talrijk zullen zijn ! »