Thierry Neuville kan huiswaarts keren met heel wat gewicht dat van zijn schouders gevallen is door zijn overwinning in de Tour de Corse, zonder daarbij de prestatie van morele winnaar Evans op het eiland in de Middellandse Zee te vergeten.

« Wat een rally en wat een ongelofelijk resultaat ! », verklaart Neuville. « Ik wil wel hulde brengen aan Elfyn en Scott. Ik vind het zeer ongelukkig wat hen overkomen is. Het was een fantastische strijd en ze waren over de hele rally de snelsten. We wisten niet dat we gewonnen hadden tot we het team aan de finish zagen. Ik heb als een gek aangevallen in de Power Stage. De punten die ik dit weekend behaald zullen belangrijk zijn in de eindafrekening. Het is het bewijs van het ongelofelijke werk van Hyundai Motorsport. »

« We waren niet de snelsten over de volledige rally maar we hebben sterk vooruitgang geboekt op asfalt », gaat hij verder. « Deze overwinning komt op een goed moment. We hebben vooral het verschil gemaakt op zaterdagnamiddag. Niet is echter afgelopen tot aan de eindmeet van de Power Stage ! »