Thierry Neuville maakt zich op om in 2020 in de voetsporen van zijn collega’s Sébastien Loeb en Mikko Hirvonen te treden. Gebruik makend van de nieuwe politiek van de ASO die een overlapping met de Monte-Carlo Rally wil vermijden zodat piloten uit het WRC ook kunnen deelnemen aan de belangrijkste rally raid ter wereld zal de piloot uit Sankt-Vith in 2020 aan de start staan van de Dakar die in Saoedi-Arabië zou plaatsvinden!

De vice-wereldkampioen rally zal geen half werk leveren want zijn wagen wordt ingezet door Hyundai Motorsport dat dus een derde officieel programma op poten zet na het WRC en WTCR.

De troepen van Andrea Adamo werken momenteel aan een buggy die gebaseerd is op de Kona. Volgens de eerste informatie zou de mastodont een hybride worden met een V6 turbodiesel gekoppeld aan twee elektrische motoren achterin.

« Ik zocht een nieuwe uitdaging voor 2020 », verklaarde de winnaar van de Tour de Corse. « Als ik in het WRC opnieuw naast de titel grijp wil ik toch iets winnen om mijn jaar te redden. Waarom niet de Dakar? Natuurlijk zal Nicolas Gilsoul me navigeren. »