Het is binnen! Na een weekend waarin hij uitzonderlijk goed presteerde is Thierry Neuville de derde « Zuiderse » piloot na Sébastien Loeb en Sébastien Ogier die erin slaagt de overwinning te behalen in Zweden.

De piloot uit Sankt-Vith doet een uitstekende zaak in het kampioenschap want hij neemt de leiding met 41 eenheden tegenover 30 voor Sébastien Ogier die in de Zweedse wouden volledig door de mand viel en enkel opviel door zijn geklaag.

Craig Breen bewees met zijn tweede plaats dat hij meer is dan veldvulling aan het stuur van zijn Citroën. Andreas Mikkelsen reed een tweede Hyundai op het podium, waardoor het Koraanse merk de nieuwe leider in de tussenstand wordt bij de merken. De champagne zal ongetwijfeld stevig vloeien bij het team uit Alzenau.

De beste Toyota Yaris WRC was die van Esapekka Lappi op de vierde plaats, voor Hayden Paddon (Hyundai) die in de laatste etappe nog terugviel. Mads Ostberg sloot zijn (voorlopig) eenmalige uitstap met een Citroën af op de zesde plaats. Jari-Matti Latvala (Toyota), Teemu Suninen (Ford), Ott Tänak (Toyota) en Elfyn Evans (Ford) vervolledigen de Top 10.

De volgende wedstrijd is in Mexico op 9, 10 en 11 maart, waar ook Sébastien Loeb van de partij zal zijn.