Meer dan voor Thierry Neuville is de derde plaats van deze Rallye Monte-Carlo vooral die van Martijn Wydaeghe. De jonge vervanger van Nicolas Gilsoul presteerde de hele week (bijna) feilloos en verdiende duidelijk deze bronzen medaille. Neuville hoopt hem aan zijn zijde te hebben in de Arctic Rally Finland over een maand.

« Gezien de omstandigheden, ben ik tevreden, » zegt Thierry. « Natuurlijk hoopten we op beter. Toen ik op het laatste moment van Nicolas scheidde, moest ik snel een oplossing voor een probleem vinden door Martijn aan te werven. Daardoor kon ik toch een goede wedstijd rijden. Misschien was het niet zo goed als wanneer ik Nicolas bij me had, maar ondanks alles hebben we de situatie geoptimaliseerd om belangrijke punten in het kampioenschap te scoren ».

« Het was een prachtig Monte Carlo, » vervolgde hij. « Het kostte me wat tijd om vertrouwen te vinden, zowel in de auto, in de banden en in de samenwerking met mijn nieuwe copiloot. Als je aan het seizoen begint, hoop je natuurlijk altijd op het beste, maar ik had geen andere keuze. Maar het seizoen is nog maar net begonnen en we weten dat de weg openen in de Arctic Rally geen voordeel is. »

« Martijn heeft laten zien dat hij competent is en toch rustig. Hij heeft een goede basis om fulltime bijrijder te worden. We zullen de volgende testsessie samen doen, en ik denk ook aan Finland. »