De Hyundai piloot laat de Volkswagens achter zich

Met vijf snelste tijden op acht proeven zette Thierry Neuville in de Rally van Sardinië een perfecte etappe neer die hij vanavond als leider afsluit met zijn Hyundai i20 WRC nr. 20.

« Ik ben zeer blij met mijn dag, » legt Thierry uit. « De anderen moesten uiteraard wat vegen, maar ik vind dat ik goed gereden heb. Hopelijk kunnen we morgen even goed doen. Het wordt een lange dag. »

201610520: PORTO-PORTUGAL VOLKSWAGEN TEAM IN ACTION ON THE SHAKEDOWN OF RALLY SARDINIA 2016

Sébastien Ogier ondervond uiteraard last van zijn startpositie en beëindigt de eerste volledige wedstrijddag op 40″ van Neuville. De wereldkampioen is derde, voor Andreas Mikkelsen en Mads Ostberg die hij als zijn voornaamste tegenstanders beschouwt.

Jari-Matti Latvala, tweede op 11″, was lang ontevreden over het gedrag zijn Polo R WRC: « Ik denk dat ik een probleem met het differenteel heb. Ik heb moeite om de wagen ingestuurd te krijgen… »

Paddon

Hayden Paddon ging zwaar van de baan met zijn Hyundai. Nadat hij ’s ochtends al een fout maakte ging de Nieuw-Zeelander in het decor op de zevende proef toen hij slechts zevende stond. Na Portugal is het al de tweede zware crash voor de Kiwi…

Mads Ostberg werd op de laatste proef door Andreas Mikkelsen ingehaald en staat momenteel vijfde op 58″ van Neuville. De M-Sport piloot gaat Dani Sordo vooraf, zesde op al 1′18″.

OstbergJH

Eric Camilli verloor tijd door verschillende fouten en is pas 15e op 5 minuten. Ott Tänak staat achtste na Henning Solberg, net voor de sterkste WRC-2 piloten, Esapekka Lappi en Teemu Suninen.

Foto’s Jo Lillini, Willy Weyens, WRC & Johan Hendrickx