In Finland was er de strijd voor de overwinning, en de wedstrijd binnen de wedstrijd voor de titelkandidaten.

Thierry Neuville en Sébastien Ogier, beiden gefrustreerd omdat ze niet voor de zege of zelfs het podium konden vechten door hun startpositie op de eerste dag, probeerden zoveel mogelijk uit de brand te slepen en toch een paar punten te scoren.

Ogier kreeg uiteindelijk nog een top 5 plaats cadeau van één van zijn teamgenoten terwijl Neuville zich met de achtste plaats moest tevreden stellen. Met twee bonuspunten van de Power Stage tegenover nu voor zijn tegenstander verlaat Neuville Finland met het gevoel dat hij de schade heeft beperkt: « We zijn aan de rally begonnen met 27 punten voorsprong en er blijven er nog 21 over. Het kon erger zijn gezien de omstandigheden. Vrijdag was uiteraard het ergst toen ik de baan moest schoonvegen. Gisteren verliep het iets beter. Vandaag kon ik op de Power Stage als vierde starten omdat er nog een R5 vooraan toegevoegd werd. Dat zorgde voor een aardig verschil. Ik heb sterk aangevallen, maar toch bleef ik proper rijden, zonder fouten te maken. Dat heeft geloond want ik pak toch twee bonuspunten. »

Foto Hyundai Motorsport GmbH

Omdat zijn teamgenoten hem niet konden helpen stond Thierry Neuville er alleen voor, in tegenstelling tot Ogier. « Hij werd tweemaal door zijn teamgenoten geholpen vrijdagavond toen Evans hem voorliet waardoor hij zaterdag een betere startpositie had en deze zondag opnieuw toen Suninen vrijwillig 20 seconden straftijd nam. Het zij zo… Ik hoop ooit ook dit soort hulp te krijgen », erkende de Hyundai rijder. « In deze rally konden we geen teamstrategie uitspelen. Vergeet niet wat we ook op de titel bij de constructeurs jagen.« 

Bij het opmaken van de balans kan Thierry Neuville niet onverdeeld tevreden zijn over dit weekend. De Hyundai schoot nog steeds tekort op dit specifiek terrein. « Wanneer het breed is, snel en er niet te veel grip is, dan hinken we achterop. Dat is altijd het geval. Ik denk ook dat het ons aan aerodynamica ontbreekt. Het feit dat ik het verst spring aan de aankomst van de Power Stage, met 60 meter, is het bewijs dat het ons aan downforce ontbreekt. De anderen kwamen even snel aan en vlogen minder hoog en minder verd…« 

Foto Hyundai Motorsport GmbH

De leider in het Wereldkampioenschap Rally heeft nog steeds een voorsprong die bijna overeenkomt met de punten van een overwinning. In de Rally van Duitsland zal Neuville opnieuw zijn voorsprong op Sébastien Ogier willen vergroten: « Het is een rally waar ik van hou en die ons moet liggen. We hebben twee testdagen voorzien, één in de wijngaarden en twee halve dagen in Baumholder. Daar moeten we voorin meespelen. »