Na een onderbreking van bijna zes maanden kwamen de tenoren van het Wereldkampioenschap Rally opnieuw in actie in de Rally van Estland, een wedstrijd die voor het eerst van de WRC kalender deel uit maakte en die eveneens de 600e manche van het WRC vormde sinds zijn creatie in 1973. Thuisrijder Ott Tänak liet de kans niet liggen om het WRC palmares in eigen land te openen en behaalde een schitterende overwinning aan het stuur van zijn Hyundai i20 WRC.

De wereldkampioen van 2019 domineerde de Rally van Estland van begin tot eind en won uiteindelijk met 22″2 voorsprong op zijn teamgenoot Craig Breen. Sébastien Ogier moest zich met zijn Toyota Yaris WRC met de derde plaats tevreden stellen op 4″7 van Breen.

Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) schreef de Power Stage op zijn naam, voor Elfyn Evans, terwijl Tänak, Ogier en Breen de resterende punten binnenhaalden. Ogier behoudt wel de leiding in het kampioenschap met 79 punten. Evans heeft de tweede plaats in handen met 70 eenheden, voor Tänak (66), Rovanperä (55) en Neuville (42), die zaterdag uit de wedstrijd verdween toen de ophanging van zijn Hyundai brak.

De volgende manche vindt plaats van 18 tot 20 september in Turkije. In oktober staat de Rally van Sardinië op het programma en het seizoen wordt in november in Ieper afgesloten.