Eerste rit van het jaar vrijdagavond in Lauwe

De hapjes van de voorbije dagen liggen nog zwaar op de maag en toch komt de Tierenteynrit er al aan. Inderdaad, het VAS seizoen 2019 gaat opnieuw vroeg van start met de discipline rittensport die het startschot geeft op vrijdag 4 januari en op de voorlopige inschrijvingslijst staan al 56 deelnemende wagens.

In de categorie Recreatie kijken we vooral naar De Pau en Hooreweghe, voormalig kampioenen Dewulf-Collie en Hoogwijs-Wellens of Bart en Bram Babeliowsky.

Ook de klasse Toerisme is goed gevuld en daar zal het waarschijnlijk een titanenstrijd worden tussen de Matra Murena van Steven en Jos Deman en de Volvo van Karel en Korneel Vandoorn. Maar er zijn nog een handvol andere kandidaten die de zege kunnen opeisen in Lauwe, zoals De Cnodder-Huysmans, Eysermans-Poulmans, Jurgen en Tim De Bruyne of Sam De Wolf en Julie Cole. Enkel in Sport loopt de spoeling voorlopig dun want de strijd zal er gaan tussen Seynaeve-Vanoverschelde, Bart en Bjorn Buysse of Coussée-Himpe.

Maar dit alles is maar een vroege prognoses of een berekende gok. Vooral de eerste wedstrijd in Lauwe ziet wel eens zeges en podia voor daglicenties en lokale rijders, die niet noodzakelijk meespelen voor het kampioenschap. Het is nog vroeg dag, is een dooddoener van jewelste maar in dit geval ook de waarheid bij uitstek!

Afspraak vanaf 18u30 in Café Bokkor op de markt van Lauwe. Men kan nog ter plaatse inschrijven voor een interessante rit van +/- 100 km. Start om 20u, aankomst eerste deelnemer iets voor middernacht.

Meer info: www.hemicuda.be
Contact: Jan Verschaeve 0475/666.051 – jan.verschaeve@skynet.be