De editie 2018 van de Total 24 Hours of Spa wordt om meer dan één reden uitzonderlijk. Zeker omdat van 26 tot 29 juli het circuit van Spa-Francorchamps helemaal op het ritme van de 70ste editie van de Ardense etmaalrace zal leven.

De Total 24 Hours of Spa, voor het eerst georganiseerd in 1924, zijn in deze moderne tijden de belangrijkste en exclusief voor GT-wagens voorbehouden wedstrijd geworden. Met de recente bevestiging van de deelname van de Honda NSX GT3 staan er niet minder dan twaalf constructeurs aan de start. Aston Martin, Audi, BMW, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Mercedes-AMG en Porsche zijn dit jaar van de partij, maar ook de nieuwe Nissan, de nieuwe Bentley en voor de eerste keer ook Lexus. De strijd om de zege wordt om vingers en duimen van af te likken!

De SRO Motorsports Group droeg in 2001 ruim bij tot de overschakeling op GT-wagens, maar houdt uiteraard ook van zijn roemrijke verleden.

“We waken over een legende”, stelt Laurent Gaudin, General Manager van de Total 24 Hours of Spa. “De ziel van deze wedstrijd werd gesmeed in zijn glorieuze verleden. Voor de 70ste editie wensen we de race een soort verjaardagskaart als affiche te schenken, waardoor iedereen zich de grootse momenten van deze etmaalrace kan herinneren. Tegelijk is er ook de aanwezigheid van de Honda NSX GT3, de komst van een twaalfde constructeur, symbool voor het heden… en de toekomst!”

Op het bovenste gedeelte van de affiche worden rond het speciaal voor deze 70ste editie ontworpen logo van de Total 24 Hours of Spa een aantal iconische bolides uit de geschiedenis van de wedstrijd afgebeeld. De vooroorlogse jaren, het lange toerwagentijdperk en het GT-hoofdstuk, waarin de Belgische klassieker sinds 2001 een steeds internationalere uitstraling kreeg, ze tekenen allemaal present.

“Met deze affiche wensen we de Total 24 Hours of Spa een gelukkige verjaardag”, besluit Laurent Gaudin. “En willen we alle fans uitnodigen om samen met ons eind juli een groots feest te bouwen! Gedurende tien dagen zal een ongezien programma worden afgewerkt. Meer nieuws wordt binnenkort aangekondigd!”