Ze komt aan het stuur van een BMW M4 Competition Package!

BMW won afgelopen zomer voor de 23ste keer de 24 Uur van Francorchamps, maar staat binnenkort aan de start van een heel andere wedstrijd: de Tour de Belgique. De wagen waarmee het Beierse merk aan de start komt is de schitterende Coupé M4 met een Competition Package, goed voor 450 pk! Deze wagen met een look die tegelijk sportief en discreet is combineert perfect hoogstaande prestaties met het comfort van een wagen die elke dag kan gebruikt worden. Om dat laatste kenmerk te illustreren, een kenmerk dat de wagen duidelijk onderscheidt van zijn concurrenten, speelt BMW een charmetroef uit, door de pittige Armelle Gysen aan het stuur te plaatsen. Wie beter dan de presentatrice van RTBF-programma Ambassadeurs om de… ambassadeur te zijn voor het merk.

armelle-gysen-bmw-m4-tdbnt

Op sportief vlak onderscheidt de M4 Competition Package zich van zijn zusters door een geoptimaliseerde programmatie, die de wagen 19 pk laat winnen. Maar vooral de nieuwe technische snufjes zijn opmerkelijk. Een nieuwe combinatie van schokdempers en vering, specifieke antirolstangen en nieuwe afstelmogelijkheden voor het achterste differentieel bieden een brede waaier aan afstelmogelijkheden. De bestuurder (men zou bijna piloot kunnen zeggen!) kan de wagen helemaal aan zijn persoonlijke rijstijl of zin van het moment aanpassen. De bolide is uitgerust met een sprinttransmissie met zeven verhoudingen en dubbele koppeling. In deze configuratie spurt de M4 van nul naar honderd in precies vier seconden! Dat schrikt Armelle echter niet af, want zij heeft ons verzekerd dat ze de wagen als goede huismoeder zal besturen en de indrukwekkende paardenkrachten enkel zal gebruiken op de stroken die voor het verkeer zijn afgesloten…

Wat de looks betreft beschikt deze M4 over nieuwe 20-duimsvelgen en nieuwe, schitterende zwarte, uitlaten. Door die uitlaat kan iedereen trouwens meegenieten van het prachtige motorgeluid. Binnenin vallen de exclusieve en ultralichte sportzetels op, zetels die uitstekende steun, maar ook comfort leveren. Gezien de lange rijdagen die Armelle en haar corijder op de bochtige wegen van de Tour de Belgique te wachten staan, zal dat geen overbodige luxe blijken!

Foto : A2Pix/Fred Blaise