De Finse televisie kondigt het met zekerheid aan: de officiële Toyota piloten voor 2017 zijn Juho Hänninen en Esapekka Lappi.

De officiële aankondiging zou over iets meer dan een week plaatsvinden, meer bepaald op 28 september in het kader van de Pers dag van het Salon van Parijs.

toy

Voor Esapekka Lappi, één van de meest veelbelovende jongeren die nu ook over een ruime ervaring beschikt dankzij Skoda in WRC-2, wordt de Monte-Carlo Rally zijn debuut met een WRC. Op het begin van het seizoen zullen er twee exemplaren van de Yaris WRC ingezet worden, later zou er nog een derde bijkomen.

lappi

Lijdt de keuze van Lappi geen twijfel, dan kan hetzelfde niet gezegd worden voor de selectie van Juho Hänninen. De 35-jarige Fin kon nooit echt overtuigen in het WRC tijdens zijn passage bij Hyundai en voordien al evenmin aan het stuur van een Fiesta WRC.

Tommi Mäkinen wil ongetwijfeld zijn landgenoot bedanken voor het uitgevoerde testwerk, maar ook al is de man erg sympathiek en aangenaam, toch wijst deze beslissing op een gebrek aan ambitie en lange termijn visie.

Vooral omdat piloten als Elfyn Evans, Teemu Suninen en Pontus Tidemand nog beschikbaar zijn… Of zelfs Mads Ostberg, als ervaring een absolute vereiste is.

hanninen-8-xl