De TS050 HYBRID nr 6 van Toyota Gazoo Racing, bestuurd door Kamui Kobayashi, Stéphane Sarrazin en Mike Conway, heeft voor de ogen van 53200 toeschouwers een memorabele editie van de 6 Uren van Fuji gewonnen na een strijd die de hele race lang bleef duren.

Voor de drie constructeurs in de LMP1 categorie was het laatste uur dat van het gevecht voor de zege, waarbij Kamui Kobayashi (Toyota TS050 HYBRID nr 6) de aanvallen van de Audi R18 nr 8 van Loïc Duval afhield.

Toyota Racing TS050 World Endurance Championship. 6 Hours of Fuji Fuji Speedway, Japan 13th-16th October 2016

De derde plaats ging naar de Porsche van titelverdedigers Mark Webber, Timo Bernhard en Brendon Hartley.

In de LMP2 categorie liet G-Drive Racing eindelijk zijn eerste overwinning van het seizoen noteren. Het Russische team viel ditmaal niet ten prooi aan de pech die hen tot nu toe telkens overviel wanneer op weg leken naar de overwinning. Aan het stuur van hun Oreca-Nissan werkten Alex Brundle, Will Stevens en Roman Rusinov foutloze relais af met de overwinning als beloning, voor de Ligier-Nissan van RGR Sport.

fuji3

Ford behaalde een verdiende dubbel in LMGTE Pro nadat het van start tot finish aan de leiding reed. Harry Tincknell en Andy Priaulx eindigden op het hoogste podiumtrapje terwijl de andere Ford GT, die vanop de Pole Position in de categorie gestart was, tijd verloor na een spin van Olivier Pla tijdens het vijfde wedstrijduur.

CAR#67 / FORD CHIP GANASSI TEAM UK / USA / Ford GT  - WEC 6 Hours of Fuji - Fuji Speedway - Oyama - Japan

Voor Aston Martin werd het de tweede zege op rij (en de derde van het seizoen) in LMGTE Am, dankzij Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Pedro Lamy.