Na de eerste twee KP’s op de tweede dag heeft Kris Princen de leiding in handen in de Spa Rally.

Vijf proeven stonden op het menu van de eerste etappe die deels in de regen verreden werd. Van bij de openingsproef, de show-KP van Eau Rouge op het circuit van Spa-Francorchamps, liet Kris Princen zien dat hij maar één doel heeft: zijn overwinning van de Rally van Haspengouw overdoen. Op KP2, de zeer technische en smalle proef van La Reid-Theux, deed de man uit Gingelom nog beter door op 10 kilometer 13 seconden sneller te zijn dan zijn eerste achtervolger.

Na de annulering van KP3, Mont-Rivage, omwille van nagels op de proef, vertrokken de deelnemers voor twee nachtelijke KP’s.

Ghislain de Mevius was de snelste op de eerste rit maar Princen zette op de volgende opnieuw een scratch neer. Princen sloot de eerste dag af met 17 seconden voorsprong op de andere Skoda van Ghislain de Mevius en 35 seconden voor Adrian Fernémont die uitstekend aan de wedstrijd begon met de Fabia R5 van SAN Mazuin.

Na een lekke band op KP2 moest Guillaume de Mevius zich tevreden stellen met de vijfde plaats op 1’13 van de leider, 9 seconden achter Cédric Cherain die zich vragen stelde over de competitiviteit van zijn Ford Fiesta R5. Cherain reed foutloos maar zijn achterstand bedroeg toen al meer dan een minuut.

Michael Albert maakt kennis met de Ford Fiesta R5 en had de zesde plaats in handen op 1’38 », ver voor de andere Fiesta R5 van Pieter-Jan Michiel Cracco.

De twee proeven vanochtend op het circuit van Spa-Francorchamps leverden evenveel snelste tijden op voor Fernémont die 14 seconden terugnam op Princen en het verschil met de Mevius tot 7 seconden terugbracht. De Mevius zelf staat nu op 13″9 van Princen.

Melissa Debackere verdween uit de wedstrijd op KP6 door motorproblemen en Armand Fumal onderging op KP7 hetzelfde lot.

In GT leidt Patrick Snijers. Na de opgaves van Cartelle (KP1, cardan) en Bouvy (KP7, sortie) is enige andere overgebleven GT de 124 Abarth van De Cecco die vanochtend in Rally2 startte nadat hij gisteren de koppeling stuk reed. Bij de Juniors leidt Grégoire Munster (Adam R2) met één minuut voorsprong op Jean Dilley (Fiesta R2).