Ulysse De Pauw, vertegenwoordiger van het RACB National Team in het Frans kampioenschap F4, wist dit weekend het eerste podium van zijn jonge carrière te veroveren, op het moeilijke stratencircuit van Pau. 

De Grand Prix de Pau is even groots als berucht. Rijders en volgers weten dat deze afspraak met de Franse automobielgeschiedenis een reputatie kan maken of kraken.

Ulysse De Pauw, zich terdege bewust van wat er op het spel stond, sneed de meeting nochtans rustig en doordacht aan. “Tijdens de vrije trainingen, de eerste keer dat ik op de omloop reed, zette ik de derde tijd neer. Dat gaf me onmiddellijk veel vertrouwen”, stelde de jonge Belg. “Voor de kwalificaties hadden de technici van mijn team de afstelling van mijn bolide gewijzigd, en daarbij onvrijwillig de stuurinrichting ontregeld. Ik kon me pas als achtste kwalificeren, een plaats die ik ook bij de finish nog in handen had. Er zat echter veel meer in.”

Omdat voor de tweede race de grid wordt omgkeerd, stond Ulysse er derde. “Het regende pijpenstelen, maar ik kon mijn startpositie behouden. Ik moet toegeven dat ik niet alle vertrouwen in de wagen had, maar ik heb me helemaal gefocust om op de doordrenkte piste alle fouten te vermijden. Het was een hele voldoening om de streep op de derde plaats te overschrijden. Deze podiumplaats is een ware boost voor het vervolg van het seizoen.”

Tijdens de derde en laatste race kon de jonge Belg zijn kwaliteiten op het stratencircuit jammer genoeg niet bevestigen. “Ik stond tiende op de grid en wist op een droge omloop een goede start te nemen. Wat later maakte de regen echter opnieuw zijn opwachting, waarop de wedstrijdleiding de rode vlag bovenhaalde en de wedstrijd na vijf ronden stillegde. Een beetje frustrerend, maar over het hele weekend ben ik best tevreden. Ik ben heel blij dat ik tijdens deze heel lastige meeting van de champagne heb kunnen proeven.”