Het Frans kampioenschap F4 houdt dit weekend even halt in België. In Francorchamps wil Ulysse De Pauw de stijgende lijn die hij sinds het begin van het seizoen aan het stuur van de bolide in de kleuren van het RACB National Team laat zien verder zetten.

Voor de jonge Belg is het weekend op het Ardense circuit best bijzonder te noemen. “Mijn eerste bezoek aan Francorchamps heb ik zonder twijfel in de babybuggy beleefd, samen met mijn ouders”, lacht Ulysse De Pauw. “Mijn eerste herinneringen aan het mooiste circuit ter wereld dateren van mijn kindertijd. Ik weet nog dat ik ooit een ticket had gewonnen voor de kwalificaties van de Grand Prix van België F1. Ik was toen acht of negen jaar, en iemand van de RACB heeft me toen anderhalf uur lang alle installaties van het circuit laten zien. Een magische belevenis, die me er alleen maar meer toe aangezet heeft om me op deze fascinerende sporttak toe te leggen.”

 

Zal Ulysse De Pauw, nu hij een thuisrace rijdt, zijn aanpak aanpassen? “Absoluut niet”, stelt hij vastberaden. “Net zoals bij alle andere circuits rijd ik ook op Francorchamps voor het eerst met een eenzitter. Goed, ik heb afgelopen winter dan wel deelgenomen aan een testdag, maar de weersomstandigheden waren toen barslecht. Bij de eerste vrije trainingen van vrijdag zullen we helemaal van op nul moeten beginnen. Maar ik heb wel het gevoel dat ik vooruitgang boek. In Pau kon ik tijdens de vrije trainingen voorin meedraaien. Dat werd bevestigd door een podium, en ik voel me nu klaar voor de volgende stap. Misschien kan dat wel dit weekend in Francorchamps.”

Het Frans kampioenschap F4 maakt deel uit van de Spa Euro Race meeting. De kwalificaties staan op vrijdag op het programma, tussen 15u05 en 15u30. Op zaterdag start de eerste race om 12u25, de tweede om 17u25. De derde en laatste wedstrijd wordt op zondag afgewerkt, met een start om 10u30.