Het VAS-Classic kampioenschap komt in de beslissende fase

Met de verplaatsing naar Schuiferskapelle voor de Molenclassic, treedt het VAS Classic kampioenschap in zijn beslissende fase. Het is de vierde wedstrijd op een kalender van zes proeven, en aangezien er één resultaat mag worden geschrapt kunnen verschillende teams aan de eindafrekening beginnen werken. Het zal dus spannend worden op zaterdag 4 juni in de buurt van Tielt!

De Molenclassic wordt ingericht door de Tieltse Automobielclub en kan bogen op een stevig team doorwinterde navigatiespecialisten achter de schermen. De wedstrijdleiding is immers in handen van Nick « mister navigatie » Vanoverschelde, en hij wordt bijgestaan door TAC Rally organisator Boudewijn Baertsoen. Voor de verjaardagseditie van deze 10de Molenclassic houdt de organisatie het parcours nog even voor zich. Eric De Baets en Nick Vanoverschelde zijn traditiegetrouw de uitzetters van dienst en ze zorgden voor een wedstrijd van ongeveer 290 kilometer. Een luttele 5% van het parcours zal niet over asfalt lopen en de deelnemers krijgen 4 etappes voorgeschoteld met een gemiddelde snelheid die in de wedstrijd niet hoger zal liggen dan 36 km/u.

160531 Lancia Delta + Floride 6uLeuv (Moons) lr

Na de Retro 6U van Leuven bleven de posities in het regionale kampioenschap ongeveer status quo. Het werd in Leuven geen overwinning voor Jos Jamar en Olivier Vanherk maar met de Porsche 911, ingeschreven bij de Oldtimers, haalden ze nog een 4de plaats binnen en dat was voldoende om de Youngtimer concurrenten Jan Eysermans en Wim Poulmans met de Subaru Impreza af te houden. Jamar-Vanherk tellen nu 140 punten, Eysermans-Poulmans 129 en de leiders mogen stilaan beginnen gewagen van een « comfortabele » voorsprong. Ook de derde geplaatsten, Patrick Holemans en Paul Van den Wyngaert, gingen in Leuven in de fout en blijven met 115 punten vastzitten op de derde positie. Wie nog titelambities moest koesteren die moet dringend een overwinning binnenhalen in de Molenclassic want een nieuw goed resultaat van Jamar-Vanherk zou kunnen betekenen dat ze definitief richting titel verdwijnen.

160531 MX5 6uLeuv (Moons) lr

Welke belangen spelen er nog? Leo en Inge Rackham lijken de Peugeot 205 GTi op koers te hebben gekregen en kunnen een vervolg breien aan hun Leuvense overwinning. Vader en zoon Guy en Olivier Dupont zijn in goeden doen sinds ze zijn overgeschakeld op hun Subaru Impreza. Maar in Leuven hadden ze wel heel veel pech (lekke band) en zagen de winst door hun vingers glippen. Een situatie die de Roeselarenaars zeker willen rechtzetten in de regio Tielt. Ook die andere Tourtimers, vader en dochter Francky en Amelieke Meyfroot en hun Volvo XC70 tonen zich regelmatig vooraan en kunnen in eigen streek misschien net iets meer. Maar de mannen om in het oog te houden zijn wellicht de broers Korneel en Karel Vandoorn en de Volvo 240 Youngtimer. Zij zullen de eer van TAC willen hooghouden en ze staan al een hele tijd te dringen naar die algemene overwinning!

Het wedstrijdcentrum zal opnieuw gevestigd zijn in Club 77, in de Henri D´Hontstraat te 8700 Schuiferskapelle (Tielt). Daar nemen de eerste deelnemers de start om 10u01 en de eerste wagens worden er aan de aankomst verwacht omstreeks 20u30. Op die plaats zal ook het officiële mededelingenbord hangen met tijden en tussenstanden. Vergeet ook niet dat de startnummers in de Molenclassic worden gegeven volgens de ontvangst van het inschrijvingsrecht. Wie eerst komt, eerst maalt dus… Toepasselijk voor een « Molen » Classic!

Meer info: www.tacrally.be; Baertsoen Boudewijn 0498/868906