Terwijl het ERC aan de slag was in Polen reisde het nieuwe TER (Tour European Rally) naar het schitterende eiland Madeira, die vroeger het decor vormde één van de mooiste wedstrijden van de Europese kalender en het IRC.

Met de aanwezigheid van enkele buitenlandse piloten, waaronder Romain Dumas en Robert Consani, kende de Rali Vinho da Madeira een zeer spannend verloop. De strijd voor de overwinning werd pas in de slotkilometers beslist, en zelfs na de aankomst…

FontesDay1-9

Bruno Magalhaes, leider in de algemene stand na de laatste proef met zijn Ford Fiesta R5, liep een tijdsstraf van 35″ op waardoor hij naast het podium viel.

Op de voorlaatste proef ging Magalhaes van de baan, waardoor de proef geannuleerd moest worden. Ondanks zijn sortie slaagde hij erin verder te rijden en de laatste proef af te werken.

Porto-Santo

Bij de terugkeer naar het rallycentrum was het verwarring troef. Magalhaes kreeg een tijdsstraf maar betwistte dat.

In extremis ging de zege zo naar de DS 3 R5 van Jose Pedro Fontes, die zich net sneller toonde dan Alexandro Camacho en zijn Peugeot 208 T16.

MagalDay1-8

Het podium werd vervolledigd door de Ford Fiesta R5 van Miguel Nunes.

Romain Dumas was de snelste GT en tweewielaangedreven wagen op de achtste plaats algemeen.

DumasDay1-6

De derde wedstrijd van het nieuwe TER kampioenschap is de Skoda Rallye Liezen in Oostenrijk (24-25/9). Het eerste seizoen van deze nieuwe competitie wordt in Zwitserland afgesloten met de Rallye du Valais (20-22/10).