37e zege Fransman, Neuville op het podium

Na zijn onverstoorbare prestatie in Corsica liet Sébastien Ogier ook in de Rally van Catalonië enkel kruimels over voor de concurrentie om ook de op twee na laatste manche van het wereldkampioenschap 2016 op zijn naam te schrijven.

Dani Sordo had de eerste plaats in handen na de eerste dag op onverhard, maar de Hyundai piloot kon gisteren niet stand houden tegen de Fransman die op het einde van de etappe de leiding overnam.

ogier2

Deze zondag controleerde Ogier zijn inspanningen perfect op weg naar de 37e overwinning in zijn carrière en eveneens zijn vierde wereldtitel.

ogier1

Thierry Neuville verloor op vrijdag tijd door een lekke band en zette vervolgens tweede goede dagen neer op asfalt. Na de sortie van Andreas Mikkelsen, met wie hij in strijd was voor de derde podiumplaats, verzekerde Neuville uiteraard zijn positie. Deze podiumplaats is zeer belangrijk in de optiek van het duel voor de titel van vice-kampioen 2016.

neuville2

Ondanks zijn onmacht tegen de aanvallen van Ogier leverde Dani Sordo een knappe prestatie af op eigen terrein die bekroond werd met een tweede plaats. Hyundai was trouwens aan het feest in Spanje want Hayden Paddon vervolledigde het succes van het Koreaanse merk dat zijn drie i20 WRC 2016’s in de top 4 plaatste.

Achter de Hyundais verdween Kris Meeke deze zondag uit de wedstrijd met motorproblemen waardoor het uiteindelijk Mads Ostberg was die met de vijfde plaats aan de haal ging. De Noor van M-Sport ging een andere Ford vooraf, bestuurd door Ott Tänak, en de Hyundai i20 WRC 2015 van Kevin Abbring.

In WRC-2 won Jan Kopecky op briljant wijze voor Pontus Tidemand.

Van de andere Belgen bereikten enkel Ghislain de Mevius (die op vrijdag tijd verloren had door een breuk aan de ophanging) en Joachim Wagemans de aankomst. In de Drive DMack Fiesta Trophy moest Guillaume de Mevius deze zondag opgeven.