Van dit moment droomde hij al lang… Malcolm Wilson zag deze zondag zijn inspanningen beloond met de zege van Elfyn Evans, maar vooral ook met de titels bij de Constructeurs en die van Sébastien Ogier bij de piloten.

De vijfde opeenvolgende titel van Ogier is ongetwijfeld de mooiste van zijn carrière. Die waarvoor de Fransman hard heeft moeten vechten in iedere rally aan het stuur van de door het team van Malcolm Wilson ontwikkelde Ford Fiesta WRC met beperkte steun van Ford, een constructeur die niet eens kan uitpakken met zijn twee wereldtitels!

Ogier reed in Wales opnieuw een intelligente wedstrijd waarbij hij de derde M-Sport piloot, Elfyn Evans, op het voorplan liet treden met zijn DMack banden die zeer efficiënt bleken op de modderige proeven. Evans was in eigen streek onaantastbaar en stak met kop en schouders boven de concurrentie uit.

Foto @World

Achter de Welshman was Thierry Neuville de snelste. Ondanks wat tijdverlies hier en daar streed de Hyundai piloot tot aan de meet om een kans te behouden op de wereldtitel en het verdict tot in Australië uit te stellen.

Tevergeefs. Ondanks een mooie tweede plaats en de vijf punten van de Power Stage zal de leider van de Hyundai clan dit jaar geen wereldkampioen worden. Revanche volgend jaar?

Foto Hyundai Motorsport

Achter Evans, Neuville en Ogier behaalde Andreas Mikkelsen een knappe vierde plaats door Latvala met amper 5 tienden van een seconde te kloppen. Ott Tänak verloor net als Neuville veel tijd in de mist op zaterdagavond en moest zich uiteindelijk met de zesde plaats tevreden stellen nadat hij Ogier nog hielp op de Power Stage. Voor de tweede plaats in het kampioenschap zal het duel tussen Tänak en Neuville in Australië plaatsvinden.