Toyota Gazoo Racing lijkt goed op weg om het volledige podium in te palmen in de Monte-Carlo Rally. De prijzen worden uiteraard pas aan de meet uitgereikt, maar Jari-Matti Latvala kon niet van een beter debuut als teammanager van het Japanse team dromen. Als een Yaris morgen wint is dat de eerste zege in het prinsdom voor Toyota sinds 1998, toen met Carlos Sainz in een Corolla WRC.

Sébastien Ogier begon vanochtend sterk door op de eerste proef, La Bréole-Selonnet, zijn teamgenoot Elfyn Evans meteen 18 seconden aan te smeren en de leiding over te nemen. Met nog vier proeven te gaan op de slotdag bedraagt zijn voorsprong op Evans nu 13 seconden. De twee rijden eenzaam vooraan, de derde Toyota in de handen van Rovanperä heeft 56 seconden achterstand op Ogier.

Na de opgave van Ott Tänak is de eerste niet-Toyota rijder Thierry Neuville. Na een scratch op KP10 ligt de Hyundai rijder 1.03 achter Ogier en is het podium nog haalbaar. Het verschil met Rovanperä bedraagt amper 8 seconden.

Dani Sordo rijdt eenzaam op de vijfde plaats, een minuut achter Neuville en meer dan twee minuten voor Katsuta. De leider in WRC2, Andreas Mikkelsen, is achtste voor de Fiesta WRC van Greensmith, het duo Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford) dat 2e staat in WRC2, en Eric Camilli (Citroën).