Deze Awards Hundred Series by BGDC vormden uiteraard het ideale decor voor de aanloop naar seizoen 2019, met op het menu uit een kalender bestaande uit zes meetings die elk een wedstrijd van 200 minuten tellen. Een kalender die enigszins geëvolueerd is sedert de vooraankondiging bij de prijsuitreiking tijdens de finale in Zolder. Kwestie van de traditie te respecteren is het in Limburg dat het seizoen zijn aanvang zal nemen op 30 maart (Terlaemen 200) om verder te gaan op het Franse circuit van Magny-Cours, in de Nièvre (19-20-21 april, een organisatie van de BGDC), op de gewaardeerde Nederlandse omloop van  Assen (16 juni), op Francorchamps (Spa 200, op 12-13 juli in het voorprogramma van de 25 Uren), een tweede afspraak op Zolder (Zolder 200, 12 oktober) en tenslotte opnieuw een bezoek aan Francorchamps (Franco 200, 26 oktober, in het voorprogramma van de 24H2CV).

Er moet worden gepreciseerd dat het technische reglement stabiel zal blijven en dat de tarieven weinig zijn geëvolueerd”, zeggen Raphaël van der Straten en Patrick Van Billoen in koor, de drijvende krachten achter de Hundred Series by BGDC. “Dat betekent dat het inschrijvingsgeld voor een jaar, voorlopig althans, staat op bijvoorbeeld 5995 euro voor een wagen van de Klasse voor twee liter. Het is een voordeeltarief dat in voege is tot 5 januari eerstkomende. Vermelden we ook nog dat tijdens de wedstrijden op Magny-Cours en Francorchamps (de finale) het puntentotaal zal verdubbeld worden.”

Terwijl de eerste deelnemer ingeschreven voor een compleet seizoen nu al is gekend (het is de Honda Civic 1600cc van Marco Van Belle), kondigden de Hundred Series by BGDC met plezier aan dat er een officieel akkoord werd afgesloten met de bandenleverancier Hankook. Het is een overeenkomst waarbij men van substantiële kortingen zal kunnen profiteren op de banden (3 banden kopen = één gratis krijgen!)… En dat zonder de minste verplichting tot het gebruik van de banden van dit merk! Ook al wordt Hankook een partner van de Hundred Series by BGDC, toch blijft de competitie op maat van amateurs en gentlemen-drivers vrij in de keuze van de banden die men over een seizoen wil gaan gebruiken… Op het einde van elke wedstrijd zal er een podiumceremonie zijn van de Challenge Hankook, voor alle divisies bij elkaar en voorbehouden voor de gebruikers van de banden van dit merk.

Op dus naar 2019 met, als we de geruchten in de wandelgangen mogen geloven, de aangekondigde ontwikkeling van de klasse A (1600cc) in de Divisie 1, waar meerdere nieuwe wagens worden verwacht, terwijl de klasse B (2 liters) zelf ook enkele onuitgegeven bolides op niveau zal ontvangen. We houden u uiteraard op de hoogte en wensen u ondertussen uitstekende eindejaarsfeesten toe, evenals onze beste wensen!

 

Bron: Persbericht