U bent niet de enige als u zich afvraagt waarom u deze vrijdag Speed #12 niet in uw brievenbus gevonden heeft…

Daarom hebben we besloten u mee te delen hoe deze week voor ons verlopen is , zonder iets te verbergen.

Vorige week kondigden we op onze website en op sociale media aan dat #12 van Speed een week vertraging had opgelopen. Oorspronkelijk voorzien op 11 mei hadden we besloten de datum te wijzigen naar 18 mei voor verschillende redenen, onder andere de feestdagen die ervoor zorgden dat bepaalde schakels in het proces de brug maakten (de datums van de feestdagen, die kenden we uiteraard…)

Deze maandag 14 mei zorgde onze drukker, die even gepassioneerd is als wij, voor de productie van de duizenden exemplaren van Speed #12, in de twee talen. Nadien werden de voor de abonnees bestemde magazines bij de « verzender » afgeleverd die ieder exemplaar individueel inpakt, alles van etiketten voorziet en de magazines aan het sorteercentrum van BPost bezorgt.

En daar liep het mis… Woensdag was er geen teken van leven te bekennen in het sorteercentrum Brussel X… Er was niemand om onze levering te ontvangen. De hele dag. Geen minimumdienst, geen uitleg, en ook geen excuses.

BPost verbergt zich achter zijn levertijd van 2 dagen voor het magazine. Uw postbode (die geen schuld treft en die u dus buiten schot mag laten!) kon op deze manier vandaag Speed #12 niet bezorgen. En omdat maandag weer een wettelijke feestdag is moet u dus tot dinsdag wachten. Een catastrofe, die wij uiteraard als eersten betreuren!

Ligt dit aan ons? U kan denken van wel. Net als de klimaatopwarming – wij verplaatsen ons ook met de auto en zetten ‘s winters ook de verwarming aan.

Omdat BPost het monopolie heeft op de postverdeling in België hebben wij geen andere keuze dan beroep te doen op hun diensten. Op hun voorwaarden natuurlijk. Deze vertraging versterkt echter alleen maar onze vastberadenheid om « iets anders » aan te bieden dan gewone reportages, iets wat we al doen sinds de lancering van Speed. Ons doel is u onderwerpen – ontmoetingen, interviews, blikken achter de schermen, diepgaande analyses…  – te brengen die u in geen enkele andere media kan vinden. En vooral niet op het internet.

In afwachting kan u hierboven al de cover ontdekken van het nieuwe nummer, en een deel van de inhoud. Veel leesplezier vanaf dinsdag!