De dichte mist op KP15, Aberhrinant, kostte hem tijd maar op de overige proeven ging Thierry Neuville op zijn elan verder en volgden de goede tijden elkaar op. Op KP15 na was de piloot uit Sankt-Vith telkens in de top 3 terug te vinden.

Ondertussen blijft Elfyn Evans de wedstrijd domineren in zijn Fiesta WRC op zijn DMACK banden. De Welshman zit op een wolk met een voorsprong van 53 seconden met nog één etappe te gaan. Achter hem heeft Sébastien Ogier de tweede plaats in handen, maar de Fransman voelt de hete adem van Neuville in zijn nek die op amper een halve seconde volgt! Ook Latvala en Mikkelsen liggen op de loer met respectievelijk 4,6 en 10,5 seconden achterstand op Ogier.

Het grootste slachtoffer van de mist in Aberhirnant was Ott Tänak die van de derde naar de zesde plaats terugviel op 1.06 van Evans en minder dan drie seconden achter de vijfde plaats van Mikkelsen. Kris Meeke is de enige Citroën rijder in de top 10 op de zevende plaats, gevolgd door Hayden Paddon, Esapekka Lappi en Dani Sordo. Pontus Tidemand (Skoda) voert het WRC2 veld aan op de elfde plaats algemeen.