WIK. Drie letters die staan voor Wavre Indoor Karting en die al heel wat enthousiasme hebben opgewekt. Drie letters ook die werkelijkheid worden op 14 februari aanstaande. De dag van al wie in zijn hart de liefde voelt branden … voor karting.

De kenners wachten er al lang op, de anderen kijken er reikhalzend naar uit. Op 14 februari aanstaande opent Wavre Indoor Karting officieel zijn deuren.  Voor Ghislain en Grégoire de Mévius is dit het resultaat van maandenlang werk, en de concrete start van een nieuw avontuur. “Deze laatste voorbereidingsweken zijn intens, maar we kijken ernaar uit om onze piste aan kartingliefhebbers voor te stellen”, vertelt Ghislain, die gebeten is door de motorsport en bekend staat om zijn rallyprestaties. “We hebben het met veel passie bedacht en ontworpen. Tijdens de hele ontwikkeling van dit project hebben we maximaal plezier voor ogen gehouden, zowel voor dagjespiloten als fervente racers. En nu gaan we eindelijk ontdekken of we ons doel hebben bereikt!”

Een extreem modern circuit

Wavre Indoor Karting is op meer dan één vlak modern en vernieuwend. Een van de grootste innovaties is een parcours op twee niveaus. “Tijdens het ontwerpen van het circuit hebben we inderdaad bruggen voorzien die ons toelaten om ook met het reliëf te spelen”, gaat Grégoire verder, de voormalige Belgisch Rallykampioen en tweevoudige Wereldkampioen in de categorie Groep N. “Er zijn hellingen, afdalingen … In totaal zijn er vijf bochten in de hoogte en we hebben zelfs getracht om – uiteraard in verhouding – de beroemde Raidillon na te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat dit een geheel nieuwe ervaring zal opleveren voor de piloten.”

Ook modern is het gebruik van vangrails op springveren aan de rand van de piste. Ideaal om de schokken op te vangen! “Naast de veiligheid heeft dit nog een ander voordeel”, vervolgen de twee mannen. “Dankzij dit systeem evolueert het circuit nooit. Het is onmogelijk om de vangrails te verplaatsen, zoals soms het geval is bij andere vormen van bescherming die men kan wegduwen. Daardoor kunnen piloten hun tijden altijd vergelijken, zonder zich ooit vragen te hoeven stellen. Ze zijn er immers zeker van dat de uittekening en de breedte van de piste niet veranderd zijn.”

Een kwalitatieve vloot en ontvangstruimte

Een hedendaagse indoor kartingpiste kan zich natuurlijk niet beperken tot enkel een kartingcircuit. Ook op dat vlak bevindt Wavre Indoor Karting zich in de voorhoede, want het stelt niet alleen vestiaires en douches ter beschikking, maar ook vergaderzalen en een bar met een kleine eetkaart … Naast de ‘traditionele’ verhuurformules zal het dus ook mogelijk zijn om evenementen te organiseren voor bedrijven of groepen. Zonder natuurlijk de organisatie van races te vergeten, die de meest competitieve geesten onder ons zullen verheugen.

Tot slot kunnen we niet om een essentieel element van het plezier heen: de karts zelf. Met een vloot van dertig Sodi SR4, de nieuwe referentie van de Franse constructeur Sodikart, kiest Wavre Indoor Kart alweer resoluut voor het beste.

“Mijn team en ikzelf tellen de dagen af”, glimlacht Ghislain breed. “We stonden versteld van het enorme enthousiasme dat Wavre Indoor Karting heeft opgewekt tijdens de werken. We hebben al erg veel informatieaanvragen ontvangen, sommigen hebben ons al gecontacteerd om de piste te reserveren, we hebben gemerkt dat er veel over ons is gesproken op sociale media, onze Facebookpagina heeft onmiddellijk duizenden likes gekregen … Dat motiveert ons enorm in deze laatste rechte lijn. Afspraak op 14 februari voor de officiële opening! »

Alle informatie is binnenkort beschikbaar op de website www.wik-karting.be en op de Facebookpagina van Wavre Indoor Karting.