Zoals verwacht werd de komst van Kris Meeke voor het seizoen 2019 van het WRC vanochtend officieel bevestigd door Toyota Gazoo Racing, een overstap die we u enkele weken geleden al aankondigden.

« Het is een immens plezier en een grote eer voor mij om piloot bij Toyota te worden », gaf de beschermeling van Colin McRae aan. « Ik wil Akio Toyoda, Tommi Mäkinen en het volledige Toyota team bedanken voor hun vertrouwen in mij. Drie jaar geleden bespraken we voor het eerste de mogelijkheid dat ik het team zou vervoegen, en nu is het uiteindelijk ook gebeurd. »

« De prestaties van de Yaris WRC spreken voor zich », voegt hij eraan toe. « De teamspirit is er ongelofelijk op alle niveaus en gaat er samen met de Japanse cultuur van eer en respect. Ik kijk ernaar uit. Ik heb geen specifiek doel behalve me te amuseren aan het stuur en Toyota bij te staan in hun doel een kampioenschap te winnen. »

« Het eerste kampioenschap dat ik ooit won was als 16-jarige toen ik mijn broer navigeerde in lokale oriëntatierally’s. We behaalden de titel in een Toyota Corolla, en omwille van talrijke redenen voelt het super om hier te zijn. Ik kan geen betere plek bedenken. »

Citroën Racing bevestigde eveneens zijn nieuwe rekruut voor het komende seizoen: de Fin Esapekka Lappi. Na twee sterke jaren bij Toyota zal Lappi zijn toekomstige teamgenoot Sébastien Ogier bijstaan in diens missie de troepen van Pierre Budar opnieuw bovenaan de klassementen te brengen.

« Ik ben uiteraard verheugd het team te vervoegen en teamgenoot te worden van Sébastien », verklaart Lappi. « Het is een goede kans voor mij om vooruitgang te blijven boeken. Nadat ik eerder bijleerde van de contacten met Jari-Matti Latvala vorig jaar en Ott Tänak dit jaar heb ik alle troeven in handen om nog beter te doen met een voorbeeld als Sébastien! »

« Ik ben ervan overtuigd dat de wagen veel potentieel heeft, net als het team dat een grote geschiedenis in de disicpline heeft, » onderlijnt Lappi. « De inspanningen van Pierre om mij aan te werven hebben ook veel bijgedragen tot mijn keuze. En het is een mooie uitdaging samen proberen te winnen. »