Achter Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe worden onze kleuren nog door enkele andere teams verdedigd. Renaud Jamoul, copiloot van Adrien Fourmaux, staat momenteel op de negende plaats algemeen en tweede in WRC2. Het M-Sport duo heeft 47 achterstand op de leider in WRC2, Andreas Mikkelsen (Skoda).

Cédric De Cecco en Jérôme Humblet staan voorlopig net in de Top 20. Na enkele mooie tijden verloor het duo met de Skoda Fabia veel tijd door een lekke band op KP4, en daarbovenop nog eens door een normtijd op KP7 als gevolg van de sortie van Pierre-Louis Loubet. De Cecco ligt nu op de 20e plaats en is vijfde in WRC3, op een minuut van de vierde plaats in WRC3. Twee plaatsen verder volgt Pieter Tsjoen, die Kevin Abbring navigeert in zijn VW Polo.

Davy Vanneste en Kris D’Alleine hebben de 26e plaats algemeen in handen met hun Citroën C3 R5. Na een defect aan de stuurbekrachtiging gevolgd door een lekke band beleefden Cédric Cherain en Stéphane Prévot geen makkelijke dag waardoor ze tot de 36e plaats teruggevallen zijn, als 10e in WRC3.

De PTR Clio’s van Tim Van Parijs en Benoit Verlinde zijn ook nog van de partij en bezetten de eerste twee plaatsen in RC5.