Elfyn Evans sluit de eerste volledige wedstrijddag van de Monte-Carlo Rally 2021 als leider af. Dankzij een scratch op de laatste proef van de dag kon Sébastien Ogier tot op 7″4 van de Welshman naderen en zich de tweede plaats van Ott Tänak toe-eigenen.  Tänak had de leiding in handen na de eerste dag, maar een foute bandenkeuze kostte hem een twintigtal seconden. De Est staat volgt nu op 25 seconden van Ogier.

Achter dit drietal is de vierde plaats in handen van Kalle Rovanperä, op 53″1 van de leider. Thierry Neuvile, eveneens slachtoffer van een foute bandenkeuze, ligt vijfde op 6 seconden van Rovanperä met nog zeven proeven te rijden.

« Het was een goede proef om deze dag mee te beëindigen », erkent Thierry. « We hebben geprobeerd zo proper mogelijk te rijden. Ik krijg steeds met vertrouwen en Martijn verricht ongelofelijk goed werk. »

Op ruime afstand van Neuville volgt Dani Sordo met de derde Hyundai, die op zijn beurt een ruimte kloof heeft geslagen op de leider in WRC2, Andreas Mikkelsen. Katsumoto Katsuta (Toyota), Adrien Fourmaux met Renaud Jamoul (Ford Fiesta Rally2) en Gus Greensmith (Ford) vervolledigen de top 10.

Voor Pierre-Louis Loubet is de wedstrijd afgelopen. De Fransman stond in de Top 10 toen hij van de baan ging.

Zaterdag staan drie proeven op het programma, met om 6u30 al KP La Bréole-Selonnet (18,31km).

Tussenstand na KP7: