Opdracht volbracht voor Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe. Ze haalden de finish van de Tour de Corse, aan het stuur van de Citroën C3 R5 in de kleuren van het RACB National Team. Deze eerste ervaring op het île de Beauté bracht de leden van het RACB National Team heel wat bij. Nu richten onze landgenoten zich op de Rally van Portugal, hun derde afspraak met de rijders van het WRC2.

Vergis u niet: de Tour de Corse mag dan heel mooie beeldjes opleveren, voor de deelnemers is het afzien. Zeker voor zij die er voor het eerst aan de start staan. Toch vervulden Guillaume de Mévius en Martijn Wydaeghe hun opdracht en stonden ze na veertien chronoritten vol valstrikken aan de finish.

“Ik moet toegeven dat ik heel tevreden ben dat ik aan het eind van deze lastige rally ben geraakt”, legt Guillaume de Mévius uit. “Martijn en ik hebben heel veel geleerd. Wat deze ervaring heel leerrijk maakt, is dat het parcours heel divers is. Zo zijn er heel brede stroken, net een circuit, maar ook hele smalle. Bovendien wisselt het asfalt voortdurend. We hebben het gevoel dat we bij het nemen van de nota’s en bij het onder controle houden van banden, remmen en de hele mechaniek heel wat vooruitgang hebben geboekt.”

“Na de tegenvaller van de Spa Rally hadden Guillaume en Martijn de opdracht om het einde van de Tour de Corse te halen”, stelt Geoffroy Theunis, manager van het RACB National Team. “Dit weekend was het vooral belangrijk dat hij ervaring opdeed, een maximum aan kilometers afmaalde, zonder echt de snelste tijden te gaan zoeken. Ze reden trouwens ook twee keer lek en hadden het hele weekend lang motorproblemen. Onze landgenoten hebben hun doel bereikt. De volgende etappe in WRC2 wordt in Portugal afgewerkt. Daar zullen ze voor het eerst in het wereldkampioenschap op onverhard rijden.”

Bron: Persbericht