De 23-jarige Franse Junior Kampioen Adrien Fourmaux stapt dit seizoen naar WRC2 over. De winnaar van de Rallyes Jeunes selectie in 2016 wordt gesteund door de FFSA voor een programma met een door M-Sport geprepareerde Ford Fiesta R5.

Er is ook een Belgische inbreng want de copiloot van Fourmaux wordt Renaud Jamoul: « De FFSA heeft me gecontacteerd toen men op zoek was naar een ervaren copiloot om Adrien bij te staan in WRC-2. Ik stond op hun shortlist en we hebben een akkoord bereikt », vertrouwde diegene die in 2015 de WRC3/JWRC titel veroverde met Quentin Gilbert ons toe.

« Ik ben echt zeer tevreden over deze erkenning vanuit de Franse federatie en zeer gelukkig dat ik met Adrien kan samenwerken die al zeer mooie dingen heeft laten zien aan het stuur van een R5 in de Rallye du Var », voegde Renaud toe. « We zullen aan onze samenwerking beginnen vanaf de Monte-Carlo en nog zes andere rally’s in WRC2 rijden. Adrien zou ook nog twee of drie wedstrijden rijden als voorbereiding. Het is niet uitgesloten dat we ook in Finland zullen rijden, of aan zijn thuiswedstrijd, de Rallye du Touquet, deelnemen. »

« Het doel is gaandeweg het ritme te verhogen. Het niveau in WRC2 is zeer hoog en met een Monte-Carlo beginnen is allesbehalve makkelijk. Het eerste wat we moeten doen is elke rally uitrijden. »