Het amper twee kilometer lange circuit in Marrakesh is niet het tracé dat de meeste inhaalmogelijkheden biedt. En de remmen worden er ook niet gespaard. Het bewijs werd zondag opnieuw geleverd tijdens de eerste twee manches van het Wereldkampioenschap voor Toerismewagens 2017.

Met een gedeeltelijk omgekeerde startgrid werd de eerste race even geleid door Tom Coronel, maar de Nederlander werd na enkele ronden in de steek gelaten door de remmen van zijn Chevrolet Cruze.

Esteban Guerrieri, de eerste winnaar van het seizoen. Opnieuw een Argentijn… (Foto Paulo Maria / DPPI).

Het WTCC nam eind vorig seizoen afscheid van een Argentijn met drie wereldtitels en er stond al een nieuwe landgenoot klaar om de eerste zege van het seizoen te grijpen. Esteban Guerrieri nam de leiding over van Coronel en bezorgde het Campos team zijn eerste overwinning in de discipline.

Het podium werd vervolledigd door de Volvo van Thed Björk en de Citroën van Mehdi Bennani.

Tweede plaats in de ‘korte’ race voor Thed Björk en Volvo (Foto Jean Michel Le Meur / DPPI).

In de ‘Main Race’, die één ronde langer was, namen de officiële Honda’s van Monteiro en Michelisz de beste start. Het duo behield de eerste twee plaatsen tot aan de meet en bezorgde een belangrijke dubbel aan de troepen van William de Braekeleer (van wie u een interview kan lezen in #1 van Speed Magazine, nvdr).

De derde podiumplaats ging naar Nestor Girolami en zijn officiële Volvo, voor Bennani en de andere Volvo van Catsburg.

Makkelijke dubbel voor Honda in de Main Race (Foto Paulo Maria / DPPI).

Misschien verzacht dit wel de pijn voor Honda na het nieuwste debacle in de F1 en de catastrofe in de Japanse Super GT…