Het goede nieuws over de nieuwe World Touring Car Cup blijft maar binnenlopen.

Honda verloor zag onlangs Norbert Michelisz na jarenlange dienst naar Hyundai overstappen maar de Japanse constructeur kan nog steeds op zijn beste vertegenwoordiger rekenen: Tiago Monteiro.

De snelle Portugees, die in 2017 zijn titelkansen niet kon verdedigen door een blessure in de loop van het seizoen, zal komend seizoen een Honda Civic besturen. Hij werd als eerste piloot bekendgemaakt bij Boutsen Ginion Racing.

De vorig seizoen zeer snelle Esteban Guerrieri zal eveneens een Honda Civic TCR besturen. De Argentijn zal uitkomen voor All-Inkl.com Münnich Motorsport. De twee Honda teams kunnen uiteraard op steun rekenen van JAS Motorsport dat Honda vertegenwoordigt bij de toerismewagens.

Maar dat is nog niet alles want het WTCR 2018 zal ook het decor vormen voor de fulltime comeback van « Citroën-gepensioneerde »  Yvan Muller. De Fransman zal met een eigen structuur van de partij zijn waarin hij team vormt met de wereldkampioen van 2017, de Zweed Thed Björk.

In 2017 kwam Yvan Muller op het einde van het seizoen de toen nog Volvo piloot een handje toesteken, waarbij hij bewees niet aan snelheid ingeboet te hebben.

Yvan Muller en Thed Björk zullen met Hyundai i30 N TCR aan de start staan.

Foto’s FIA WTCC