Een Belgische zege zit er dit jaar niet in tijdens het Wereldkampioenschap Rallycross in Mettet. Bij de TouringCars leek Steve Volders goed op weg om ons land de overwinning te bezorgen, maar de Ford-rijder moest tevreden zijn met de tweede plaats.

« Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt in de halve finale. Ik reed aan de leiding, maar in de pokerronde raakte ik de bandenstapel. Gelukkig brak de stuurinrichting niet en kon ik de race nog uitrijden als tweede, maar ik had altijd moeten winnen, » vertelde Steve Volders voor de start van de finale, waarin hij vreesde wat duwen en tikken te moeten incasseren. « Er staan een paar kleppers op de start die weinig respect hebben en die je gewoon opzij durven te duwen. »

In de finale viel dat alvast mee. Het leek allemaal goed te komen, want Steve Volders greep vanaf de tweede rij de leiding, na een foutje van Daniel Lundh, die te ver naar buiten schoof. Volders leek op weg naar winst, maar in de regen klokte de Zweed Fredrik Salsten prima tijden. De Citroën-rijder naderde zienderogen en toen Volders zijn joker nam, werd hij gepasseerd door Salsten. Steve Volders moest tevreden zijn met de tweede plaats.

« Ik ben te braaf geweest. Ik had helemaal geen idee waar Salsten zat en ik heb de race gecontroleerd. Ik had gewoon harder moeten aanvallen, maar de live timing werkte niet…, » aldus Steve Volders ontgoocheld.

Bij de TouringCars kon Filip Baelus zich niet plaatsen voor de finales. De Volvo-rijder had voortdurend schakelproblemen en uiteindelijk brak de versnellingsbak. Zowel Filip Baelus als Steve Volders reizen in juni af naar Noorwegen voor de tweede manche van het Europees kampioenschap voor TouringCars. (H.Van Opstal – Foto : J. Hendrickx)