Net als de zwaluwen, keren ook de 2PK’s weer terug in de lente. Het is wat zachter en de bolides worden uit de garages gehaald om dit weekend te gaan racen. Niet alleen verandert het uur van zaterdag op zondag, het is vooral ook het weekend van de eerste race van de 2CV Racing Cup 2019, de eerste van zes wedstrijden. De festiviteiten starten met de 1000 Kilometer van Zolder, een race van goed acht uur op zondag.

Een twintigtal 2PK’s en Dyane zijn van de partij in Limburg, klaar om de degens een eerste maal te kruisen. De teams die voor de algemene zege zullen strijden komen uiteraard uit de categorie ‘Hybride’.

Zo vinden we er BNLL dat weer meerdere ijzers in het vuur heeft: de #65 BNLL2 van Bernard Crespin, Claude Crespin, Olivier Steels en Benoît Car, maar ook de #43 BNLL3 van Philippe Courtois, Laurent Jossieaux en Rudy Coppieters. De concurrentie komt onder meer van de twee machines van FKR, met de #33 FKR-M 2 van Fabian Maes, Medhi-Rik Bouchereau en Laurent Bressan en de #129 FKR-M 1 van Robert Van Gysegem en Christopher Abrahams.

Nog bij de favorieten vinden we de #1 JMCE Racing 1, met Léonard Licops, Etienne Licops en Patrice Lacroix, de #3 Mickey Racing van Michaël Berben, Philippe Marquet en Dominique Speleers, de #5 La Botte van Giuseppe Carere en Tony Furlotti, de #8 Phoenix Racing Team van Michel Santkin, Sébastien Piette, Pierre-Manuel Hemroulle en Pierre Cuvelier, de #14 The Golden Horse van André Blaise, Jean-Marc Louys en Jean-Pierre Blaise, de #53 Wingrove Racing van Peter Dalkin and co, de #92 MRG Racing van Eric Grégoire, Pierre Grégoire en Romain Marchandisse, de #96 DS Racing van Sylvain Dumoulin en Clément Nopère, zonder de Frans-Belgische en Franse troepen te vergeten met respectievelijk de #18 2CV Passion Trapanelle van de Fransen Samuel Chenier en Stéphane Sultana en de Belgen Lory Hauris en Jonathan Vynckier, maar ook de #17 Seventeen MCC HAFA, die de Franse kleuren verdedigt, met Christian Tiggeler en Eric Bonnan. Het zal dus niet eenvoudig zijn om vooraf een winnende tiercé te voorspellen.

In de categorie ‘Améliorée’, zien we op Limburgse bodem een gevecht tussen de #31 2PK Racing Team van Bart Willaert, Lorenzo Staelen en Matthias De Bell tegen de #90 2CV Feu, met de Fransen Jean-Eric Brethenoux, Ségolène Brethenoux en Bernard Rousse, samen met de Belg Marc De Well.

De categorie ‘Classique’, is stevig gegroeid, met uiteraard de bolides die dicht bij de seriewagens staan. We starten met de #123 Dutch Dyane Racing Team van Frank Van Koppen, Martijn Van der Goes, Rob en Erik Van Der Voort, die het opnemen tegen de #98 Rétro Racing Team van Geert Van de Velde, Jurgen Van den Brande en Lars Arys, de #435 2 Pattes Foll van de Fransen Leny Cannesant, Justin Cannesant en Marie Bourgeois, en de #602 BKS van nog andere zuiderburen, te weten François Asselborn en Romuald Cadot.

In Zolder zien we ook één ‘Expérimentale’, de traditionele #80 VGS Collé Racing Team van Kris Van Hees, Toon Vansprengel en Geert Vanden Driesshe.

De 2CV komen al in actie op zaterdag, met twee kwalificatiesessies, tussen 10u40 en 11u10 enerzijds en tussen 13u05 en 13u35 anderzijds, terwijl de legende ontworpen door André Citroën de hoofdmoot uitmaakt op zondag tussen 10u05 en 17u45, samen met de C1 Racing Cup. Zondagavond kennen we de eerste winnaars van het seizoen, winnaars die drie weken later een tweede maal in actie komen op het circuit van Nevers Magny-Cours, in de Franse Nièvre, daar waar ooit de F1 nog reed, net als in Zolder trouwens. Prestige…

De 2CV Racing Cup heeft ook een nieuwe internetsite (www.2cvracingteams.be) en u vindt er werkelijk alles over het seizoen 2019. Ga gerust eens kijken…

Challenge Club 2CV Racing Teams / Kalender 2019

30-31/03 : 1000 Km van Zolder

21-22/04 : Trophée de Nevers (Magny-Cours)

22-23/06 : Trophée d’Alsace (Anneau du Rhin)

14-15/09 : Trophée de Zandvoort

26-27/10 : 24H2CV Francorchamps

09-10/11 : Finale @ Mettet

Bron: Persbericht