Heeft het Vaillante team een kwalijke gewoonte van Leader geïmiteerd in de 24 Uur van Le Mans? De sportcommissarissen hebben zonet de Oreca 07 nr 13 van Nelson Piquet Jr, David Heinemeier Hansson en Mathias Beche gediskwalificeerd omdat de wagen uitgerust was met een gewijzigde motorkap die niet meer aan de homologatiefiche beantwoordde.

Kort samen gevat had de snelste « Vaillante Rebellion »problemen met de starter aan het einde van de wedstrijd. De blauw-witte LMP2 kreeg zelfs een Stop & Go omdat de motor niet stilgelegd werd tijdens de pitstops. Er werd daarop een gat gemaakt in de motorkap achteraan zodat een mecanicien rechtstreeks kon werken aan de starter zonder kostbare tijd te verliezen met het verwijderen van de motorkap. De « Vaillante » nr 13 kwam daarna weer op de piste met deze motorkap.

Het is een zware straf voor het team van Bart Hayden dat de derde plaats in de algemene uitslag en de tweede plaats in de LMP2 categorie verliest. Jackie Chan DC Racing plaats zo twee wagens op het algemene podium met nu ook de Oreca nr 37 van Cheng-Gommendy-Brundle in de Top 3 en tweede in LMP2. De Alpine A470 nr 35 van Panciatici-Ragues-Negrao vervolledigt het podium in LMP2.

Op dit ogenblik is Vaillante Rebellion nog niet in beroep gegaan tegen deze beslissing. Het is in ieder geval wel een smet op het imago van de bekendste piloot uit de stripwereld…